Registrera | Glömt lösenord?

»Spelar ny musik  »Marknadsför band/artister  »Ökar din musikalitet
Demomusik på band

Sprida musik

sprida musikMarknadsföring av sig själv som artist eller sitt band och den musik man skapar äger idag först och främst rum på Internet. Självklart ska man fortfarande skapa demolåtar, demoskivor etc. och visst kan man skicka dem i fysiskt form på skiva till olika skivbolag, men det är i sin digitala form som de når ut till massorna. När låtarna har skrivits, spelats in och mixats ner görs lämpligen dessa om till mp3:or (eller liknande) och laddas sedan upp på nätet. Syftet med detta är att nå nya lyssnare som i sin tur kan leda till ökad popularitet, spelningar, fans osv. alternativt att man bara vill testa nytt material eller visa vad man åstadkommit för omvärlden.

Utvecklas som musiker

Resan till att bli en etablerad artist kan vara svår och lång och man kan behöva testa sin talang och inse att man faktiskt har en del att lära innan man når dit, om man når dit. Därför ska man ladda upp låtarna på ett ställe där folk enkelt kan lyssna på dem, där besökarna gillar att lyssna på musik och kanske till och med är kreativa musikskapare själva. Du befinner dig just nu på en sådan sida, Sveriges största faktiskt. Här kan du få nya lyssnare till din musik och feedback på det du gör vilket hjälper dig framåt. Detta förutsätter att man tar kritiken till sig och samtidigt inte deppar ihop och ger upp när man får negativa kommentarer.

Nå ny publik på nätet

gilla låt på facebookDemolåtar.se är en plattform där du samlar din skapade musik och möter vår publik. Samtidigt kan nå ut långt utanför sajtens gränser med hjälp av olika spridningsfunktioner. Du kan kopiera länken till din låt och lägga upp den på din hemsida, posta den på forum och bloggar eller till och med lägga in en inbyggd musikspelare med din låt på din hemsida. Du kan enkelt tipsa vänner via alla typer av sociala nätverk på sidan. Eftersom Facebook är världen största sociala nätverk har vi gjort det enkelt för dig att ”gilla” din och andras låtar på Demolåtar.se och då automatiskt posta detta direkt på Facebook. Det är här spridningen kan få nya krafter när alla dina vänner får chansen att lyssna på vad du gjort. När de i sin tur gillar eller kommenterar låten visas den för deras vänner, deras vänners vänner osv. – den sociala effekten är ett faktum. När de klickar på din låt på Facebook länkas de till låtens sida på Demolåtar.se där de kan betygsätta och kommentera den som vanligt. Det ökar alltså inströmning till din låt och besökare kan även bli intresserad av dina andra alster. Med tiden kan detta generera en helt ny publik och massor av nya lärdomar i form av feedback på vägen. De sociala funktionerna gör även att du kan se hur många som ”gillat” din låt samt vilka av dina vänner som gillat den!
Musik | Om demolåtar.se | Facebook | | Disclaimer | Naviti AB | API | Admin

FB

Kolla in oss på facebook.

Sök låtar

Alla låtar

Tipsa musikvänner

Share |

Låttexter

Din text här? Lägg till låttext!